Estate Hypotheek

Estate Hypotheek

De beste manier om een hypotheek of lening binnen de familie vast te leggen en te beheren

Wat is een familiehypotheek? Wat biedt Estate Hypotheek?


De familiehypotheek als alternatief voor een lening van de bank

Als u een hypotheek nodig heeft

Als u een hypotheek nodig heeft

Als u een hypotheek gaat afsluiten, zijn ouders, zus of oom niet de eerste geldverstrekkers waar aan wordt gedacht. Terwijl het afsluiten van een lening binnen de familie veel voordelen heeft. Als er maar hele duidelijke afspraken worden gemaakt. Daarvoor is de Estate Familiehypotheek.
Wat is een familiehypotheek

Wat is een familiehypotheek

Een familiehypotheek is hetzelfde als een gewone hypotheek, alleen wordt (een deel van) het geld niet geleend van een bank maar van een familielid. Het onderpand van de lening is de woning. Onderling bepaal je zelf de voorwaarden van de lening, zoals het te lenen bedrag, de rente, de looptijd, de manier van aflossing. Voordeel is dat de geldgever en geldnemer uit één familie komen en dus op een hele andere manier afspraken kunnen maken over de hypotheeklening. Een nadeel is dat er weinig ondersteuning is bij het afsluiten en het beheren van de lening.
De Estate Familiehypotheek

De Estate Familiehypotheek

De Estate Familiehypotheek helpt bij alle stappen die moeten worden genomen bij het afsluiten van een financiering binnen de familie en zorgt ervoor dat alle afspraken duidelijk voor beide partijen worden vastgelegd. Hierdoor worden gemaakte afspraken niet vergeten, en zorgt er zo voor dat afspraken in de familie- of vriendschappelijke sfeer zakelijk worden gehouden. Zo weet u zeker dat u alles verstandig hebt geregeld, of het nu gaat om een grote lening of een kleine lening. U kunt een aanvraagformulier invullen waarmee u zelf een Estate Familiehypotheek kunt samenstellen en kan afsluiten. Als u het niet zelf kunt of wilt zijn onze adviseurs voor u beschikbaar voor advies. Bij de Estate Familiehypotheek kunt u de lening als onderhandse lening in onze administratie laten opnemen of de lening laten inschrijven als hypotheek via een notaris. De notaris zorgt voor de aktes en de registratie van de hypotheek. Daarnaast verloopt de uitbetaling van de familiehypotheek via de notaris. Bij de Estate Familiehypotheek krijgt u uw eigen online hypotheekdossier waarmee u gedurende de hele looptijd alle betalingen en de stand van de lening kunt bij houden. Via uw hypotheekdossier kunt u ook de lening beëindigen.

Voor allerlei situaties te gebruiken

De gehele financiering van de woning van uw kinderen
Verstrek de gehele hypotheek (geen bank nodig)
De financiering van een verbouwing
De aankoop van uw huis is gefinancierd door de bank. De verbouwing financiert u met een familiehypotheek. Als 2e hypotheek of als onderhandse lening (zonder onderpand)
De financiering van een start-up
Geld nodig van een kennis voor een nieuw bedrijf of wilt u geld investeren in een start-up? Sluit en beheer de lening via Estate Hypotheek
De verzilverhypotheek / zorghypotheek
Uw ouders of grootouders kunnen met een familiehypotheek de overwaarde op hun woning verzilveren of omzetten in zorg.
Lenen van de zaak
Uw hypotheek gefinancierd door de b.v. en de hypotheekrente gewoon aftrekken
Voor elke andere lening...
Een lening kan niet zonder contract. Een lening moet je bijhouden. Dat lijkt zo makkelijk, maar blijkt zo lastig.

Afsluitkosten lening € 99 incl. BTW, hypotheek € 199 incl. BTW (*)

(*) Bij afsluiten van een lening/hypotheek via adviseurs of notaris gelden mogelijk additionele advieskosten en kosten voor het passeren van de hypotheekakte bij de notaris

Heeft u de Beurs Eigen Huis op 9,10 of 11 maart in Utrecht bezocht en een flyer van Estate Hypotheek ontvangen? Zoek de promotiecode en verdien €75 euro korting op de afsluitkosten bij een familiehypotheek. Vul de korting in op het on-line aanvraagformulier en ontvang de leningovereenkomst retour. De promocode is geldig tot 1 juli 2018!

Regel uw familiehypotheek nu →